Tuin

Tuintips voor de vierde week van september

Tuintips voor de vierde week van september
We leven al een tijdje in herfstachtig weer maar volgens de sterrenkundige kalender begint de herfst pas op 23 september om 11.05 uur. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren.
Ongedierte zoals muizen, woelmuizen, mollen verschijnen opnieuw in de tuin. Voor woelmuizen, -ratten en mollen zijn klemmen nog steeds het meest doeltreffend. Gebruik handschoenen bij het plaatsen om te vermijden dat de klemmen in contact komen met je lichaamsgeur. Deze zal namelijk de dieren afstoten.
De woelrat is een planteneter die aan de zachte ondergrondse plantendelen knaagt van bijvoorbeeld groenten, vruchtenbomen en ook bloembollen.

Hopbellen zijn sierlijk en decoratief. Ze zijn zeer geschikt om te drogen en te verwerken in bloemsgtukken en tafeldecoraties. U kan de ranken tot enkele centimeters boven de grond afsnijden en drogen. Let op en draag handschoenen want de ranken kunnen huidwondjes veroorzaken. Combineer ze met rozenbottels, vlierbessen, hortensiabloemen en ander natuurlijk materiaal....Met de ranken kan je ook kransen maken.

Lees het complete artikel op Groen.net