Tuin

Tuintips voor de vierde week van februari

Tuintips voor de vierde week van februari
Er wordt weleens gezegd dat februari begint in de winter en eindigt in de lente. We blijven misschien nog wat op onze honger zitten, maar we zijn er in ieder geval klaar voor.
De zomerbloembollen kunnen stilaan worden voorgetrokken. Buiten kunnen ze uiteraard nog niet worden geplant maar u kan ze alvast in potten of bakken zetten om ze dan later in volle grond uit te planten. Op deze manier geef je de planten een voorsprong en zal je sneller bloei hebben. Zet ze wel op een koele maar vorstvrije plek. Je kan ze natuurlijk ook in (sier-)potten laten staan.

Hou je niet zo van de ‘doorsnee’ gladiolen, dan kunnen we zeker de zogenaamde Abessijnse gladiool aanbevelen. Gladiolus callianthus ‘Murilae’ is een mooie plant met grasachtig loof en heerlijk geurende bloemen.

Oude plantendelen worden opgeruimd bij vaste planten, grassen. Wees voorzichtig bij het wegknippen van de oude verdroogde bloemen bij hortensia’s.Bij de Hydrangea macrophylla worden de nieuwe bloemknoppen aangemaakt aan takken van het vorige seizoen en ze zitten vlak onder deze oude bloemen. Knip dus niet te diep en knip ook niet meer weg dan de oude bloemen. Hydrangea paniculata (pluimhortensia) en Hydrangea arborescens zijn soorten die bloeien op het nieuwe hout en deze kunnen dus wel worden teruggesnoeid.
Dat kan in maart.

Lees het complete artikel op Groen.net