Tuin

Tuintips voor de vierde week van december

Tuintips voor de vierde week van december
Op maandag 21 december 2009 om 18.47 uur begint officieel de winter van 2009/2010. Binnen zijn de voorbereidingen volop begonnen voor de komende feestdagen en er staan nu wel andere dingen op het menu dan werken in de tuin...

In deze periode van boodschappen doen en cadeautjes uitzoeken, mag je ook eens aan jezelf denken. Kies voor bloemen, laat je creativiteit de vrije loop en maak er een eigen boeket of bloemencreatie mee.

Maak het gezellig tijdens deze donkere, korte dagen en zorg voor wat warmte bij een knapperend houtvuurtje buiten. Een houtvuur in de vuurschaal zorgt niet alleen voor warmte, maar ook voor een gezellige gloed.

Voor wie nog twijfels mocht hebben: door een echte kerstboom te zetten doe je de natuur geen geweld aan. De bomen worden namelijk net zoals andere planten gewoon hiervoor geteeld op kwekerijen.
Let op met kerstbomen in pot! Als de boom echt in pot gekweekt is, is er geen probleem maar meestal komen de bomen uit volle grond en worden ze pas nu in potten gestoken. Zulke bomen zijn minder lang houdbaar.

Lees het complete artikel op Groen.net