Tuin

Tuintips voor de tweede week van september

Tuintips voor de tweede week van september
September is een smeltkroes met stukjes van zowel de zomer als de herfst. Het is ook de maand waarin de siergrassen hun piek beleven. In deze overgangsperiode moeten we stilaan de balans opmaken en de tuin nog even in kaart brengen en door een kritische bril bekijken.
Veel tuinliefhebbers hebben de laatste jaren de kracht en charme van laatbloeiende vaste planten zoals, asters, anemonen, sedum, eupatorium, echinacea... ontdekt. En dan vergeten we nog de decoratieve siergrassen. Wie inspiratie wil opdoen, kunnen we vast en zeker de 'Grassendagen' op de kleinschalige kwekerij 'In Goede Aarde' in het Nederlandse Biervliet aanraden.

September is een prima maand om te (ver-)planten. In veel tuincentra beperkt het aanbod zich nu tot de planten die vooral geschikt zijn voor (najaars-) bloembakken en potten, maar je kan altijd nog terecht bij de betere kwekerijen.
Deze maand is ook prima geschikt om pioenen te (ver)planten. Pioenen hebben een lichte, vrij zonnige plek nodig en voedzame, goed gedraineerde maar wel vochthoudende grond. Plant ze vooral niet te diep! De wortelhals mag maar met enkele centimeters grond bedekt worden.

Lees het complete artikel op Groen.net