Tuin

Tuintips voor de tweede week van maart

Tuintips voor de tweede week van maart
Frisse nachten, maar voor de rest doet maart zijn best om ons al in lentestemming te brengen. Kalken en bemesten in één strooibeurt is vanaf nu mogelijk. Met chemische meststoffen is dit nog niet mogelijk. Om het gazon mooi af te lijnen kan je best uitgegroeide randen netjes afsteken met een graskantensteker of een spade. Let op dat de rand niet veel lager komt te liggen dan het gazon zelf want dit geeft problemen bij het maaien. Daarom wordt vaak ook een afboording met klinkers of grind/dolomiet toegepast. Hierdoor wordt de rand opgevuld en komt hij op hetzelfde niveau als het gazon te liggen. Dit maakt het gemakkelijk om er met de wielen van de grasmaaier op te rijden.

Het is er misschien nog niet van gekomen, maar het kan nu nog in maart: hagen aanplanten. Haagplanten met blote wortel zijn nog steeds beschikbaar. De volgende maanden zijn ze waarschijnlijk in pot ook nog verkrijgbaar, maar die planten zijn een stuk duurder!

Het voorjaar of vroege lente is een goeie periode om je vaste planten en grassen te vermeerderen. Door te delen vermeerder je niet enkel de planten, maar ze krijgen ook een verjongingskuur en blijven zo gezond en gaan beter bloeien.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org