Tuin

Tuintips voor de tweede week van maart

Tuintips voor de tweede week van maart
In de tuinen beginnen de knoppen van de Magnolia's te ontluiken. Hoewel de omvang van deze 'kleine bomen' nog meevalt zijn ze wel niet geschikt voor elke tuin. Gelukkig zijn er ook een aantal kleinere cultivars verkrijgbaar die wel in kleinere tuinen toepasbaar zijn.
Wie rozen in de tuin heeft staan en deze op een natuurlijke manier gezond wil houden kan ze eventueel bestuiven met basaltmeel. Dit verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen. Een andere mogelijkheid is om Tagetes (Afrikaantjes) in de buurt van rozen te planten.

Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Dat is ook niet nodig om toch te genieten van groen! Door enkele potten of bloembakken te beplanten heb je al direct een stukje groen in de buurt. Vele plantensoorten doen het goed in potten: vaste planten, bloembollen, kruiden zelfs groenten...
Ook de keuze aan potten is groot: terracotta, hout, plastic, glasvezel, zink...

Verticuteren

In het voorjaar is het gazon zowat het eerste waar aandacht aan besteedt wordt. Verticuteren is een karwei die voor de eerste maaibeurt wordt afgehandeld. Al of niet verticuteren is dan echter de meest gestelde vraag. Hoewel het nog door velen jaarlijks wordt toegepast, wordt het nut ervan door anderen betwist. Het is inderdaad de snelste oplossing om mos en dood gras te verwijderen. Tegenstanders beweren dat je daarmee het mos wel wegneemt maar de oorzaak niet.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant