Tuintips voor de eerste week van juni

28 mei 2021 Bron: MijnTuin.org
Tuintips voor de eerste week van juni
De tuin krijgt volop kleur en dat is het moment voor veel tuinliefhebbers om hun tuin open te stellen. Juni is een nog behoorlijke tuinmaand maar het wordt ook stilaan tijd om te genieten...

Asters en Anemonen beleven hun hoogtepunt in de herfst of de late zomer. Er zijn echter uitzonderingen: Aster laterifolius 'Prince' trekt met zijn mooie, donkere loof nu reeds de aandacht. Anemone rivularis is een soort die nu reeds bloeit. Sommige terrasplanten zijn niet alleen mooi, maar verspreiden ook nog eens een heerlijke geur.

Bij sommige vaste planten zoals: Geranium endressii, Campanula-soorten, Sidalcea, Salvia nemorosa, Delphinium, Alchemilla, kan je een tweede bloei forceren door ze na de bloei met een derde terug in te korten. Voor de langste dag kan je ook best de Phloxen toppen. Door het toppen zullen de planten later bloeien en de bloei zal iets minder massief zijn, waardoor de kans op meeldauw vermindert. Toppen doe je door ongeveer de helft van de koppen weg te nemen.

Eco-middelen zijn minstens even goed als de traditionele chemische tegenhangers maar ze hebben allen hun specifieke toepassingsvereisten. Binnen het assortiment eco-middelen zijn er een heel aantal referenties die ook binnen de biologische landbouw toegelaten zijn.

Lees het complete artikel op MijnTuin.org


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo