Tuin

Tuindagen Wetteren op 30 en 31 mei

Tuindagen Wetteren op 30 en 31 mei
Dit jaar wordt voor de vierde maal de Tuindagen in het prachtige Provinciaal Domein Den Blakken te Wetteren gehouden, hét Promotiecentrum voor de sierteelt. Na het succes van de vorige jaren met meer dan 5000 bezoekers, wil men op hetzelfde élan verder gaan: niet alleen is Wetteren hét centrum voor sierteelt in Oost-Vlaanderen, maar Den Blakken heeft àlle troeven om van de tuinbeurs een nog groter succes te maken.

Ook voor deze editie slaan het Scheppersinstituut en de vzw Plantencentrum Regio Wetteren de handen in elkaar om de bovenverdieping om te toveren tot een florale oase. Onder leiding van tuinarchitect en leraar Wim Vidts wordt een prachtige tentoonstelling opgezet waarbij het mooiste uit de Wetterse sierteeltsector zal tentoongesteld worden.
Alle planten worden geleverd door de Wetterse siertelers, de opbouw gebeurt door leerlingen van de tuinbouwafdeling van het Wetterse Scheppersinstituut. De tentoonstelling is toegankelijk tijdens de Tuindagen & Dag van het Park. Floriste Rita Van Gansbeke tovert de bovenruimte om tot één groene oase onder de noemer ‘Puur’.
Kunstenares Carla Cosyns geeft het geheel een artistieke dimensie.

Meer informatie leest u op Groen.net