Binnenafwerking

Trophy 2008 voor specialisten in de bouwafwerking

De firma Jans, verdeler van afwerk- en bouwmaterialen evenals gereedschappen en machines, met vestigingen over heel het land, organiseert “Trophy 2008”. Trophy 2008 is een wedstrijd voor specialisten in de bouwafwerking ( plaatsers gyprocwanden en plafondbekleding ), die na provinciaal georganiseerde preselecties kunnen doorstoten naar de finale in september.

Vakmanschap vergt adequate tools

Jans organiseert voorrondes voor Trophy 2008 in elk van haar zes vestigingen (Hasselt, Ranst, Bredene, Nazareth, Luik en Leuven). Vorige week vond de derde preselectie plaats in de vestiging in Leuven-Wijgmaal.

Een aantal ploegen van telkens twee specialisten-afwerkers moesten in een zo kort mogelijk tijdsbestek een hoekconstructie met dak en muurvenster bouwen met metaalstuts en gyprocplaten. Een vakjury beoordeelde op snelheid, veiligheid, kwaliteit en afwerking.

Naast het materiaal werd ook het gereedschap ter beschikking gesteld. De meeste ploegen grepen meteen naar de professionele toestellen van Makita. Het was duidelijk dat ze vertrouwd waren met de handling en techniciteit van het Makita-assortiment.

Dankzij de ervaring met het verwerken van de materialen en het gebruik van het juiste gereedschap konden alle constructies worden opgebouwd in minder dan een uur.

Grootse nationale finale

Zes deelnemende ploegen uit deze preselectie werden geselecteerd voor de grote finale van zaterdag 27 september aanstaande in de Brabanthallen te Leuven. Deze nationale finale belooft een megaspektakel te worden waarop 3000 à 4000 toeschouwers worden verwacht om de tientallen finalisten aan te moedigen.

De winnaars kunnen alvast prachtige prijzen tegemoet zien. Elke deelnemer van de winnende ploeg krijgt een flatscreen full High Definition TV (40" - 102 cm). De tweede laureaten winnen een digitaal reflextoestel en de derde ploeg gaat naar huis met een “Perfect Draft”.

Voor de gelegenheid voorziet de firma Jans die dag ook een uitgelezen catering en diverse animaties.