Verbouwen

Triodos verbetert energielabel van voormalig bankkantoor

Triodos Vastgoedfonds gaat het energielabel van een voormalig bankkantoor in Groningen verbeteren. Het pand is 30 jaar geleden gebouwd en was in het bezit van ABN Amro. Trodos wil het energielabel opkrikken van G naar A+.

Het vastgoedfonds van Triodos heeft het pand gekocht van GasTerra, dat de ruimte vervolgens zal huren. Guus Berkhout, verbonden aan Triodos Vastgoedfonds, verklaart dat de energiekosten bij de huurprijs zijn inbegrepen. Triodos betaalt de renovatie dankzij het geld dat wordt bespaard op energie. Berkhout begrijpt niet waarom dit model niet vaker wordt toegepast. De terughoudendheid van banken omtrent financiering van energiebesparende maatregelen zet een rem op de verduurzaming van gebouwen. Volgens Berkhout is het niet zo lastig om een energielabel G om te zetten naar A+. De overheid hanteert bij zijn pogingen om duurzaam in te kopen het energielabel C als minimum. Berkhout vindt dat de overheid best ambitieuzer mag zijn.

Triodos heeft een architect geselecteerd en een renovatieplan opgesteld. GasTerra zal naar verwachting in 2013 intrek nemen in het pand tegenover het centraal station van Groningen.

Gebaseerd op: Cobouw