Tuin

Trend voor de herfst 2006: Animated colours

Trend voor de herfst 2006: Animated colours
We leven in een tijd van contrasten: uiteenlopende meningen kunnen in dezelfde persoon verenigd zijn. Steeds vaker is het moment of de situatie bepalend voor de beeld- en meningvorming. Deze contrasten zien we in het denken en doen van de mens, daardoor ook in de algehele vormgeving. Boeketten vormen daarop geen uitzondering; één en ander zal zich vertalen in bloemwerk dat opvallend uitgesproken en contrastrijk is, maar ook speels, grappig, kleurrijk of kunstzinnig.

De individualisering van de samenleving lijkt nog niet tot stilstand gekomen. Deze beweging zet twee reacties in gang die haaks op elkaar staan.
Zo zien we dat de mens steeds meer op zichzelf is gericht en vindt dat alles mooi en maakbaar moet zijn. De hang naar luxe en glamour is duidelijk herkenbaar. Tegelijkertijd zoekt hij naar verdieping en vindt hij nieuwe manieren om relaties aan te knopen. Bewustwording en zingeving staan centraal. Naast IQ maken de emotionele intelligentie (EQ) en zelfs de spirituele intelligentie (SQ) een opmars.

Ook interessant