Nieuwbouw

Thermisch verzinkt staal in nieuwbouw

Thermisch verzinken als oppervlaktebehandeling verleent aan de betrokken stalen bouwdelen die zijn blootgesteld aan weer en wind, optimaal bescherming tegen corrosie. Hierdoor wordt een langere levensduur bereikt en het vergt weinig onderhoud. Op de,locatie van het woningbouwplan St Cyr stonden drie galerijflat, die zijn gesloopt om plaats te maken voor 112 woningen. Het plan wordt doorsneden door twee nieuw aan te leggen parken.

Patiowoningen
De woningen zijn van uiteenlopende types, waaronder een groot aantal patiowoningen. De geschakelde zogenaamde lamelwoningen, eveneens patiowoningen, worden gebouwd aan de noordzijde van het plan St Cyr. Aan de zuidzijde bevindt zich een netwerk van patiowoningen die zijn gericht op een recent gerenoveerde galerijflat.
De ruim bemeten patiowoningen zijn gedeeltelijk in één en gedeeltelijk in twee bouwlagen uitgevoerd. Het woningenblok dat het plan aan één zijde begrenst, is uitgevoerd in drie bouwlagen. Ook tussen de een-/tweelaagse woningen zijn enkele woningen in drie lagen opgenomen.

Thermisch verzinkt stalen bouwdelen
Thermisch verzinkt staal is in het project toegepast in belangrijke delen van de gevels, rondom puien nen bij dakranden en bepaalt deels het uiterlijk van de woningen. Alle ramen zijn aangebracht in thermisch verzinkt stalen frames en hetzelfde geldt voor de puien van de een- en tweelaagse delen van de patiowoningen. Naast thermisch verzinkt staal zijn natuur- en baksteen en hout en natuurlijk ogende bouwmaterialen toegepast. De combinatie van deze materialen geeft een fraai en plezierig aanzien.
Het woningbouwproject St Cyr in Geldrop is ontworpen door Van den Pauwert Architecten BNA te Eindhoven en wordt gebouwd door Strukton Bouwprojecten BV in Waalre. Constructeur is Van de Laar BV uit Eindhoven. De thermisch verzinkt stalen delen voor de gevelverfraaiing in het project zijn gebouwd en geleverd door Sonnastaal Eindhoven BV te Geldrop.