Verbouwen

The Block (VT4) verbouwt zeepfabriek aan Falconplein

Vorige week zijn in het grootste geheim de opnames gestart voor de derde reeks van het VT4-programma 'The Block'. Opnieuw zullen vier koppels een bouwwerf omtoveren tot mooie, luxueuze lofts. VT4 doopt deze editie 'The Block Falconplein'. Na Antwerpen en Mechelen keert het programma dus terug naar de grootste stad van Vlaanderen. Ook Hanne Troonbeeckx en Hans Otten zijn opnieuw van de partij. Het was niet makkelijk om een derde pand te zoeken omdat het gebouw aan verschillende criteria moest voldoen. Bovendien stond Antwerpen ook niet bovenaan het lijstje van Filip De Geyndt, programmamanager van ‘The Block’. Toch is het de meest geschikte locatie die tot nog toe gevonden werd. Het is ook de bedoeling om de twee andere reeksen te overtreffen, het gebouw moest zich dus onderscheiden van de twee vorige edities.

Schepen van Cultuur Chantal Pauwels en schepen van Toerisme Ludo Van Campenhout stelden met veel trots het nieuwe gebouw in hartje Antwerpen voor. De oude zeepfabriek is gelegen op het Falconplein, aan het Schipperskwartier. Het programma moet ervoor zorgen dat de vooroordelen rond het Falconplein wegvallen. Het stadsbestuur van Antwerpen heeft er de voorbije jaren al voor gezorgd dat deze buurt een beter imago heeft gekregen door, onder andere, de warme kant van de buurt te benadrukken. De oprichting van het stadsmagazijn is hier een voorbeeld van. Het moet een plaats zijn waar de mensen graag bij elkaar komen om er van alles te organiseren. Ook ‘The Block Falconplein’ moet ervoor zorgen dat de buurt beter bekend geraakt in Vlaanderen en dus een beter imago krijgt. In deze reeks van ‘The Block’ zullen de vier koppels meer in contact komen met de buren. Tijdens de vorige edities verliep dat contact nogal stroef.

Het Falconplein is gelegen tussen Het Eilandje en de Grote Markt. Je hebt vanuit de lofts ook een heel mooi zicht op Antwerpen. Opvallend is dat het gebouw verborgen ligt, helemaal ingesloten waardoor je toch kan genieten van heel veel rust hoewel het in hartje Antwerpen ligt.

De koppels zullen veel werk hebben om deze vroegere zeepfabriek om te toveren tot vier prachtige lofts maar eerdere edities hebben al bewezen dat de kandidaten tot heel veel in staat zijn. Ook nu zijn de verwachtingen weer hooggespannen.