Algemeen

Team Pelican Dreams wint Struktonprijs op Create Tomorrow

Op 7 mei is studententeam Pelican Dreams de winnaar geworden van de Struktoncase tijdens Create Tomorrow, 's werelds grootste studentendenktank gehouden op de campus van de Technische Universiteit Twente. Team Pelican Dreams kwam met ‘The Vertical Multifunctional Hub’. Strukton Civiel stelt als prijs een geldbedrag beschikbaar en nodigt het team uit het idee verder uit te werken.

Het idee van Pelican Dreams, waar trein, metro, bus en auto gestapeld zijn, zorgt voor meer snelheid en comfort van overstappen waardoor de capaciteit van het openbaar vervoer zal toenemen. Martijn Smitt, directeur Strukton Civiel en lid van de Struktonjury: ‘Het winnende team onderscheidde zich door het vinden van een creatieve oplossing door zich in te leven in de maatschappelijke relevantie, door slim te combineren met technologie van dataverkeerstromen tussen computernetwerken en deze toe te passen op fysieke Openbaar Vervoerverkeersstromen. Het idee van Pelican Dreams zit zo goed in elkaar dat wij het samen met deze studenten graag verder gaan uitwerken.’

De case bestond uit de vraag om een innovatief Openbaar Vervoersysteem te bedenken voor de Deltametropool Nederland. De case vroeg om een samenspel van creativiteit en originaliteit die zijn gewaardeerd op effectiviteit, haalbaarheid, volledigheid en een goede onderbouwing.

De case past in de visie van Strukton op mobiliteit in de toekomst, waarbij er een aanvullend Openbaar Vervoersysteem moet komen dat optimaal gebruik weet te maken van de bestaande OV-systemen. Hierbij wordt een betere verbinding gelegd tussen de regionale systemen zoals intercity’s en sneltreinen tussen de steden en de lokale systemen zoals bussen, trams, metro.

Voor Create Tomorrow leverden twaalf bedrijven een case aan over problemen die ze in hun dagelijkse bedrijfsvoering tegenkomen. Ruim 1.000 technische studenten, verdeeld over 150 teams, bogen zich over een van deze problemen. In een dag analyseerde elk team het probleem, brainstormde over oplossingen en werkte een van deze oplossingen verder uit.
Build for Life