Nieuwbouw

TILIA Residence, familiaal wonen in de Brusselse rand

Eind april 2012 is conceptontwikkelaar Cores Development gestart met de bouw van Tilia Residence in een rustig gelegen wijk van Sint-Agatha-Berchem. Reeds 70% van de appartementen is op minder dan drie maanden tijd verkocht. Opvallend is dat hierbij nieuwe woontrends aan de oppervlakte komen. Enkele ouderparen beslisten om samen met de gezinnen van hun kinderen onder het dak van Tilia Residence te komen wonen. Op deze manier geven ze het concept kangoeroewonen een eigen invulling.

Tilia Residence herbergt 41 ruime appartementen met één, twee of drie slaapkamers in een residentiële wijk, vlakbij het centrum van Sint-Agatha-Berchem in de Mathieu Pauwelsstraat. De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een ruime tuin en zijn ideaal voor urban professionals en jonge gezinnen. Deze kopers willen hun woon-werkafstand optimaliseren zonder in te boeten aan woonkwaliteit. De penthouses hebben dan weer een groot dakterras dat, afhankelijk van de flat, varieert van 45 tot 95m². Ondergronds is er voldoende parkeergelegenheid voorzien.

Een opvallend element in het concept van Tilia is de uitgekiende invulling van de gemeenschappelijke groene ruimte achter het gebouw waar een boomgaard aangeplant wordt. Deze zal een rustgevende barrière vormen met de buitenwereld waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten, van het mooie weer genieten en waar de kinderen onbezorgd zullen kunnen spelen.

Tilia Residence trekt alle generaties aan
Tilia Residence is meer dan een klassiek woonblok waarbij de indeling van de appartementen werd geoptimaliseerd. Cores Development wil vooral een concept aanbieden dat de bewoners naar hun eigen leefwereld kunnen kneden. Dat het concept werkt, bewijst het feit dat er enkele ouderparen samen met de gezinnen van hun kinderen onder het dak van Tilia Residence komen wonen, weliswaar in aparte flats. Op deze manier geven ze het concept kangoeroewonen op spontane wijze een eigen invulling en vormt hun oplossing mogelijk de kiem van een toekomstige sociologische trend.

“Ons concept blijkt de creativiteit te prikkelen van een familiaal publiek dat de combinatie van een groene kwalitatieve omgeving, vlakbij de hoofdstad, duidelijk weet te waarderen”, aldus Peter Leyssens, gedelegeerd bestuurder van Cores Development.



Wonen in de Brusselse rand is nog steeds populair
De verkoop van de appartementen verloopt heel vlot. Sinds de verkoopsstart eind december 2011, vonden al 25 appartementen een koper. Het totaalconcept en het aantrekkelijke prijskaartje worden door de kopers als zeer positief ervaren. De verkoopprijs van een appartement met twee slaapkamers start vanaf 185.500 euro (*).

Het Cores-team staat zelf in voor de verkoop en promotie van het project, in samenspraak met de lokale makelaars TREVI en CBI in Sint-Agatha-Berchem.

(*) Exclusief BTW, registratie, notariskosten, e.a.