Duurzaam Bouwen

Symposium Passive House ontvangt 34 sprekers op 5 oktober

Het Symposium Passive House op vrijdag 5 oktober in Brussel over 10 jaar passief in België, verwacht op haar 11 editie 250 tot 400 architecten, projectmanagers en beleidsmakers. De deelnemers worden getrakteerd op meer dan 30 sprekers rond projecten als zero energy, district developments, renovatie, scholenbouw,
De keynote speakers verbinden passief bouwen, zero energy en renovatie met Europese, Belgische en gewestelijke projecten en politiek. Residentiële en tertiaire innovatieve en baanbrekende projecten passeren de revue.

Voor de Europese Commissie spreekt Dhr Gordon Sutherland, Senior Project officer energy efficiency in building IEE, over de EU doelstellingen, de opportuniteiten en hoe we de ervaringen van de koploper landen kunnen aanwenden voor onze praktijk.
Professor Doctor Wolfgang Feist van het Duitse Passivhaus Institut zet uiteen hoe de passiefhuis standaard de Europese Bijna nul energie doelstellingen bereikbaar maakt.

De Brusselse minister van leefmilieu, Mevrouw Huytebroeck geeft tekst en uitleg bij de beslissing van de Brusselse regering om vanaf 2015 alles wat in Brussel wordt gebouwd passief uit te voeren. De architect Bart Cobbaert, toparchitect en zaakvoerder van Denc!-studio, vertelt aan de hand van boeiende projecten hoe hij in een periode van 10 jaar passief in Vlaanderen vorm zag krijgen. Hij gaat met een zweem van humor in op vooroordelen.

Op gebied van baanbrekende projecten brengt het symposium Passive House met enige trots keynotes als Herman Jult, ID manager (buro2 & Archi+i) met Ilse Piers (directrice De Goedkope Woning) over de Venningwijk in Kortrijk. Deze sociale wijk met nieuwbouw appartementen en huizen renovaties wordt co² neutraal en biedt architectuur die de interactie tussen bewoners faciliteert. Sabine Leribaux (Architectes Associés) en Bram De Meester (Arcadis) geven tekst en uitleg over het 10.000m² nieuwe Elia kantoor in Brussel. Het internationale project School Vent Cool levert vier vooraanstaande buitenlandse sprekers die geslaagde scholenrenovaties aandragen.

Het Symposium biedt de deelnemer een naadloze inkijk in state of the art projecten, politieke ontwikkelingen in zijn vakgebied en prettige netwerking opportuniteiten.
De dag gaat door in het comfortabele Crowne Plaza Hotel bij het Rogierplein te Brussel, Het programma loopt in twee zalen waarbij de deelnemer op elk moment beslist in welke zaal hij de uiteenzettingen volgt. Er is Simultaan vertaling in Nederlands, Engels en Frans.

Voor het volledige programma, prijzen en inschrijven: www.passivehouse.be

Ook interessant