Studio Piet Boon lanceert keukenlijn: Piet Boon Kitchen

7 september 2015 Bron: ANP
Studio Piet Boon lanceert keukenlijn: Piet Boon Kitchen
Piet Boon Kitchen
Internationaal gerenommeerd ontwerpbureau Studio Piet Boon lanceert haar eigen exclusieve keukenlijn. De Piet Boon Kitchen lijn bestaat uit zeven onconventionele en grensverleggende Studio Piet Boon keuken concepten. Elk concept is een vertaling van de unieke Studio Piet Boon filosofie en een belichaming van de studio's vooruitstrevende visie op wonen. Al ruim dertig jaar maakt de keuken een belangrijk onderdeel uit van de bijzondere door Studio Piet Boon ontworpen interieurs. Volgens de studio is de keuken met haar uiteenlopende functies de meest sociale plek binnen een interieur.

De jarenlange nationale en internationale ervaring, kennis en inspiratie die de studio heeft opgedaan hebben geleid tot een unieke visie op keuken design als onderdeel van Studio Piet Boon totaalbeleving. Volledig in lijn met de ontwerp filosofie van de studio en passie voor rijke natuurlijke materialen, ambacht, oog voor details en vernieuwende textuur- en kleurencombinaties, komt deze visie tot leven in Piet Boon Kitchen.

Piet Boon: "De keuken is mijn favoriete plek in het huis. Het is de plek waar het allemaal gebeurt- waar je je dag begint en ook weer eindigt. Een plek waar geleefd wordt. We hebben daarom onze collectie bedacht op verschillende typen eind gebruikers en daarmee ook functionaliteit. Met Piet Boon Kitchen zetten we echt iets nieuws neer- uniek in zijn soort, maar wel duidelijk te herkennen is als een Studio Piet Boon ontwerp."

"Tailored to Taste"

De zeven bijzondere keuken concepten verschillen van elkaar in vorm en proporties, materiaal, textuur, kleur, afwerking en uitstraling. Daarmee spreekt de collectie tot verschillende doelgroepen die differentiëren in smaak. Met 'tailored to taste', speelt de studio in op de uiteenlopende wensen van haar klanten. Gezien de grote verscheidenheid in materialen, kleuren en afwerkingen kan elke keuken geheel naar de smaak van de klant worden samengesteld. Door namen als onder andere "BRUTAL", "MONO" en "CONTOUR", krijgen de concepten ieder een eigen persoonlijkheid met bijbehorende karakteristieken. Smaakvol geïntegreerde functionaliteiten, vernieuwende technologie, elegante rondingen en ongewone eyecatchers in messing, zink en koper evenals onconventionele verhoudingen in zware en robuuste materialen voor groots en gepassioneerd gebruik zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Creative Director Interior & Styling Karin Meyn: "Ik ben heel trots op wat we met ons team hebben neergezet. Voor de ontwerpen van de Piet Boon Kitchen keuken concepten hebben we onze volle ontwerp bandbreedte gebruikt. We hebben ons door talrijke onderwerpen laten inspireren, van architectuur tot mode, het resultaat: een hele nieuwe kijk op kitchen living."

Showroom

De Piet Boon Kitchen showroom telt maar liefst zestien verschillende uitvoeringen van de zeven keuken concepten en fungeert als een plek van inspiratie waar design, interior & styling en bijzondere kunst samen de kenmerkende Studio Piet Boon totaal beleving ademen. De showroom in Oostzaan zal de eerste Piet Boon Kitchen showroom ter wereld zijn waar keukens van de hand van Studio Piet Boon te zien zullen zijn. Vanaf september zijn alle keukens te zien in de showroom gelegen naast het Studio Piet Boon hoofdkantoor in Oostzaan.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo