Algemeen

Studenten op cruiseschepen

Stadsdeel Zeeburg in Amsterdam wil tijdelijke huisvesting bieden aan studenten en jongeren. Hiermee hoopt het stadsdeel het groeiende tekort aan woonruimte in de hoodstad te verlichten. Gedacht wordt aan appartementen, asielzoekerscentra en zelfs cruiseschepen.

Zo kunnen In de bestaande bouw ongeveer 240 studentenkamers worden gecreëerd, waarvan de helft al in het voorjaar van 2005 wordt opgeleverd. I n eerste instantie denkt het stadsdeelbestuur aan de Berlageblokken die de woningcorporatie Ymere binnenkort begint te renoveren. Daarnaast kan na 2005 het Asielzoekerscentrum op het Zeeburgereiland een interessante locatie zijn voor tijdelijke studentenhuisvesting. Het waterrijke Zeeburgereiland biedt ook mogelijkheden voor het huisvesten van studenten en jongeren op bijvoorbeeld riviercruiseschepen.

De kamernood in Amsterdam is een structureel probleem. Wachttijden lopen op tot maar liefst tweeënhalf jaar. Terwijl het aantal woningzoekende studenten en jongeren blijft toenemen, neemt het aanbod van betaalbare woningen steeds verder af. Ook hapert de doorstroom van afgestudeerde jongeren naar zelfstandige woonruimte.
Build for Life