Algemeen

Structureel zeer tevreden klanten bij de Betere Schilders

Uit het online klanttevredenheidsonderzoek onder klanten van schildersbedrijven in Nederland die zijn aangesloten bij de Betere Schilder, blijkt dat de klanten in het algemeen zeer tevreden zijn met de door hen ingehuurde schilder. Het afgelopen jaar kwam de gemiddelde beoordeling uit op een 9,0, evenals het jaar ervoor. Dit blijkt uit de metingen van SchilderKTV waarbij jaarlijks ruim 1.000 consumenten hun meningen geven over de door hen ingehuurde schilder.

Klanttevredenheid zorgt voor topkwaliteit
Inmiddels zijn ruim 400 schildersbedrijven in Nederland aangesloten bij de Betere Schilder. Deze schildersbedrijven maken al vijf jaar gebruik van het online klanttevredenheidsonderzoek via SchilderKTV, waarin hun klantbeoordelingen worden geregistreerd. Hiermee krijgen zij een goed inzicht in de eigen prestaties en de wensen en eisen van de klanten. In het onderzoek geeft de consument niet alleen een beoordeling over de kwaliteit van het schilderwerk, maar wordt bijvoorbeeld ook gevraagd of de offerte duidelijk was, of het schilderwerk volgens planning verliep en of de werkplek netjes werd achtergelaten na oplevering. Door de werkzaamheden zeer gedetailleerd te bevragen aan de klant kunnen verbeterpunten worden achterhaald die de schilder anders niet altijd te horen krijgt.

Rob Polm van de Betere Schilder is trots op de goede resultaten van de bedrijven die bij de organisatie zijn aangesloten: “Voor de bedrijven die gebruik maken van SchilderKTV is het hartstikke mooi als de klant na afloop van het schilderwerk op basis van de online vragenlijst gericht feedback geeft. Naast dat het leuk is om te zien dat een klant zijn waardering geeft, is het nog belangrijker om van je klant te horen wat er beter kan. Het heeft dus zeker nut voor de schilder om inzicht te hebben in zijn klanttevredenheid, want juist de bedrijven die continu bezig zijn zichzelf te verbeteren zijn in staat om topkwaliteit te leveren. Gezien de hoge scores van de afgelopen jaren slagen de schildersbedrijven die bij ons zijn aangesloten hier goed in”.
Build for Life