Algemeen

Stopzetting verzekering gewaarborgd wonen is slecht idee

Vlaams minister van Wonen, Marino Keulen laat weten dat de Vlaamse overheid voorlopig stopt met de verzekering gewaarborgd wonen. Die verzekering voorziet in een dekking voor wie zijn hypothecaire lening niet meer kan afbetalen wegens onvrijwillige werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Het contract tussen de overheid en Ethias loopt af op 1 augustus en de nieuwe prijsofferte van enige geïntereseerde Ethias (9 miljoen euro) valt ruim buiten het beschikbare budget dat de Vlaamse Gemeenschap hiervoor heeft voorzien.

Bouwunie, de bij Unizo aangesloten Unie van het KMO-bouwbedrijf, betreurt dit ten zeerste, zeker nu het consumentenvertrouwen op een laag pitje brandt, en is ook wat verwonderd. De minister kondigde in april jongstleden nog aan dat hij de voorwaarden om te genieten van de verzekering gewaarborgd wonen zou versoepelen (tot nog toe was de uitkering gebonden aan het inkomen). Indien deze soepele voorwaarden er nu voor zorgen dat het systeem te duur wordt, is het aangewezen deze opnieuw te bekijken.
Bouwunie hoopt alleszins dat de voorstellen die minister Keulen in september aan de Vlaamse regering zal voorleggen een waardig alternatief vormen.
Build for Life