Verwarming & Sanitair

Stoepen en opritten ijsvrij met vloerverwarming

Voor het ijsvrij houden van voetpaden, in- en opritten, stoepen, parkeervakken en entrees van woningen en kantoorgebouwen introduceert AEG Home Comfort de serie FBH300 elektrische vloerverwarmingssystemen.

Van de electrische vloerverwarmingssystemen in de serie FBH300 van AEG Comfort zijn twee uitvoeringen, 300 en 400 watt per vierkante meter.

De verwarmingsdraad bestaat uit een warmtegeleider, die is geïsoleerd met siliconenrubber en een warmtegeleidende pvc-coating. De buitenmantel bestaat uit een vertint koperen vlechtwerk en een pvc-coating. De buitenmantel dient als bescherming tegen indringing van bijvoorbeeld scherpe steentjes.

De verwarmingsmatten zijn 90 centimeter breed, met lengten van variërend van 3,3 tot 13,3 meter. De matten zijn parallel te schakelen en worden aangestuurd door een automatisch werkende ijsmelder. De ijsmelder is er in twee typen.

Eén voor oppervlakken tot 30 vierkante meter en één voor grotere oppervlakken. De ijsmelder wordt aangestuurd door een vocht- en temperatuursensor, die kan worden geïnstalleerd in het beton of de bestrating. De sensor heeft een 20 meter lang aansluitsnoer. Verlenging tot 50 meter is mogelijk. Elektrische vloerverwarming van AEG Home Comfort.