Algemeen

Stéphane Dalimier wordt de nieuwe voorzitter van Federplast.be

Op de raad van bestuur van 29 juni 2010, heeft Henri Vliegen (rechts op de foto) de fakkel doorgegeven aan Stéphane Dalimier (links op de foto), de nieuwe voorzitter van Federplast.be.
Stéphane Dalimier heeft zich altijd al sterk geëngageerd binnen de federatie voor de belangenbehartiging van de producenten van kunststof- en rubberartikelen. Hij is bestuurder van Federplast.be sinds de oprichting hiervan eind 2006. Zijn visie is dat “Kunststoffen en rubber deel uitmaken van ons dagelijks leven en hun vele toepassingen bijdragen tot de vooruitgang en tot een betere levenskwaliteit. Daarom moet Federplast.be de nadruk blijven leggen op de vele voordelen van het gebruik van deze materialen en het aandeel dat zij hebben in de oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. De vereniging moet verder proactief communiceren over het beheer en het onder controle houden van eventuele risico’s”.

Stéphane Dalimier is tevens Business Unit Manager DIY van NMC en Managing Director van NMC Schäfer. De NMC groep, met hoofdzetel in de Duitstalige gemeenschap van Belgie, is een topbedrijf op het vlak van innovatie, productie en marktontwikkeling in de wereld van de kunststofschuimen. Gesticht in 1950, telt NMC vandaag 1200 medewerkers in 27 sites over de hele wereld, met een geconsolideerde omzet van 180 miljoen euro/jaar.

De uittredende voorzitter Henri Vliegen, als vertegenwoordiger van Recticel NV ook bestuurder en vicevoorzitter van essenscia, is één van de stichtende leden van Federplast.be. De raad van bestuur verleende hem de titel van erevoorzitter als waardering voor 14 jaar voorzitterschap van Federplast.be en van voorgaande beroepsverenigingen.

Er werden eveneens twee vicevoorzitters aangeduid: Frédéric-Charles Bourseaux van Kabelwerk Eupen AG en Christian Vergeylen van Renolit Belgium NV.
Build for Life