Architectuur

Stem mee voor de mooiste architectuurfoto’s op Archifocus

Het online stemmen voor de acht overgebleven inzendingen op de shortlist van Archifocus, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen, kan beginnen. Nog tot donderdag 13 juni 2013 om 12u kun je stemmen op de een van de inzendingen via architectura.be, facebook of pinterest. Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars zullen op 13 juni bekendgemaakt worden tijdens het evenement I am Architect.

Stemmen, liken en repinnen!
Zowel de longlist als de shortlist is te bewonderen op de websites www.archifocus.be. Daar kan u ook online uw stem uitbrengen. Op de facebook- en pinterestpagina van architectura vindt u eveneens de inzendingen van de shortlist. Op Facebook hebben we voor elke inzending een apart fotoalbum gemaakt. Een kandidaat steunen doe je door zijn of haar album te liken. Op Pinterest hebben we een bord aangemaakt waarin alle foto’s zitten uit de shortlist. Op pinterest kan je een kandidaat steunen door een van zijn foto’s te repinnen. Om te bepalen wie de publieksprijs wint, worden de online stemmen, de likes op Facebook en de repins op Pinterest samengeteld. Voor elk van de drie categorieën wordt een rangschikking opgesteld en de inzending die het best scoort op de drie rangschikkingen, wordt bekroond met de publieksprijs.

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject een overzichts- en een detailfoto insturen. Dat leverde 41 kwalitatieve inzendingen op. Een jury bestaande uit 13 vooraanstaande Belgische architecten hebben uit deze longlist 8 combinaties uit geselecteerd. De kandidaten op de shortlist zijn Thomas De Bruyne, Liesbet Goetschalckx, Steven Massart, Yannick Milpas, Johnny Umans, Christoph Van Couteren, Koen Van Damme en Tim Van de Velde.

Prijsuitreiking op I Am Architect 2013
Welke fotografen met deze prijzen zullen gaan lopen, zal bekend gemaakt worden op het evenement I am Architect op 13 juni in Campus Vesta in Ranst. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn. Behalve de publieksprijs zullen er nog vier andere prijzen uitgereikt worden.

Prijs van de architectenjury
De architectenjury heeft bepaald wie er doorstoot naar de shortlist. Die zelfde jury zal hieruit ook één winnaar kiezen die dus de prijs krijgt van de architectenjury

Prijs van de persjury
Ook een aantal bouw- en architectuurjournalisten zal punten geven op de shortlist en zo bepalen wie de prijs van de persjury wint.

Prijs van de vakjury
De Nederlandse architectuurfotografen van Daph zullen net als vorig jaar bepalen wie de prijs van de vakjury wint.

Ultieme winnaar
Voor elk van bovenstaande prijzen wordt een rangschikking samengesteld. De fotograaf die het best scoort voor deze drie rangschikkingen wordt de ultieme winnaar van Archifocus 2013.

Organisatie
Archifocus is een organisatie van Architectura.be in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax en Assiver.

Ook interessant