Architectuur

Op zoek naar de mooiste architectuurfoto’s van België

Op 13 juni zal op het evenement I am Architect in Ranst bekendgemaakt worden welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Het is de tweede keer dat deze wedstrijd plaatsvindt. Architectuurfotografen kunnen nog tot 15 april hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit zal een jury van architecten een shortlist samenstellen waaruit de uiteindelijke winnaars verkozen zullen worden.
De wedstrijd is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax en de verzekeringsmakelaar Assiver, die als sponsor van het evenement fungeert.

De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen. Om deel te nemen volstaat het om van één bepaald project een reeks van vijf foto’s te bezorgen.

Uit alle inzendingen zal een architectenjury een shortlist selecteren van 8 combinaties waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen zullen worden. Deze shortlist zal vanaf eind april 2013 te zien zijn op de website www.archifocus.be en op de website www.architectura.be. Er zullen aparte prijzen uitgereikt worden door een vakjury, een architectenjury en een persjury. De inzending die de hoogste gemiddelde score behaalt voor deze drie jury’s, wint de hoofdprijs. Daarnaast zal ook het publiek een winnaar naar voren te schuiven aan de hand van online stemmen en stemmen via social media-kanalen.

Vorig jaar telde de eerste editie van Archifocus 41 inzendingen van hoge kwaliteit. Winnaars waren Koen Van Damme (prijs vakjury), Tim Van de Velde (prijs architectenjury, zie foto), Hendrik Biegs (prijs persjury) en Laura Bown (publieksprijs). Wie de winnaars zijn van de tweede editie zal op 13 juni bekend gemakt worden in Campus Vesta in Ranst tijdens het evenement I am Architect.