Nieuwbouw

Start bouw stadhuis Almelo nog voor zomer

Op maandag 22 april 2013 is de aannemingsovereenkomst voor de bouw van het nieuwe stadhuis van Almelo officieel ondertekend. Wethouder drs. J. Andela van de gemeente Almelo, ir. H.C. Smit en ing. H. van Keulen van Bouwcombinatie Koopmans-J.P. van Eesteren plaatsten de handtekeningen.

De bouwvoorbereiding is inmiddels in volle gang. De opdracht behelst de uitvoering van de bouwkundige, de werktuigbouwkundige en de elektrotechnische werken, inclusief het meerjarig onderhoud. De daadwerkelijke bouw start naar verwachting in juli 2013. De bouw van het stadhuis levert voor veel mensen werk op, met name uit de regio. De maximale personeelsbezetting zal op het hoogtepunt van de bouwwerkzaamheden ruim honderd zijn, onder wie leerlingen die onder leiding van een leermeester hun opleiding kunnen vervolgen.

Het stadhuis komt op de hoek Haven Noordzijde en de Egbert Gorterstraat, heeft een bruto vloeroppervlak van 17.000 m2 (exclusief parkeren) en drie bouwlagen als plint met daarop twee torens van elk negen bouwlagen. Op de begane grond en de eerste verdieping zijn de publieksfuncties en het bestuurscentrum. Het kantoor wordt geschikt voor Het Nieuwe Werken (HNW) en krijgt 570 flexibele werkplekken. Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Kraaijvanger.

BREAAM Excellent
Het gebouw krijgt het keurmerk BREAAM-NL Excellent. BREEAM is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen. Er zijn vijf verschillende waarderingen. Het stadhuis krijgt de op één na hoogste waardering, namelijk Excellent (4 sterren).

Ook interessant