Architectuur

Schadevergoeding voor Meyer en Van Schooten

Architectenbureau Meyer van Van Schooten Architecten uit Amsterdam krijgt een schadevergoeding van 130.000 euro van de gemeente Almelo in verband met het annuleren van de opdracht voor een nieuwe stadhuis.
Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA) won begin vorig jaar de opdracht voor het ontwerp van een nieuw stadhuis op de hoek van de Wierdensestraat en het Marktplein in Almelo. De gemeenteraad besloot later dat jaar dat het nieuwe stadhuis niet daar moet komen, maar op de hoek van de Egbert Gorterstraat en de Haven Noordzijde. Daarmee kwam het prijswinnende ontwerp en de opdracht van MVSA te vervallen.

Vaststellen bedrag

De schadevergoeding werd vastgesteld op 130.000 euro. Dit bedrag is de helft van het door MVSA aangetoonde geleden schade van 240.000 euro, vermeerderd met 10.000 euro voor ‘overige schade’ wegens het vervallen van de opdracht. Het bedrag wordt ten laste gebracht van het investeringsbudget van 56.9 miljoen euro.

Handhaving contracten

Waar MVSA een schadevergoeding kreeg, handhaafde de gemeente Almelo de reeds gesloten contracten met het bouwmanagementbedrijf ABC Management en het technisch adviesbureau Valstar Simonis.

Lees verder op Architectenweb.nl