Verbouwen

Stadskantoor Vlaardingen wordt verbouwd

Architect Dirk Jan Postel (Kraaijvanger•Urbis) heeft het ontwerp voor de verbouwing van het stadskantoor van Vlaardingen gepresenteerd. Het gebouw krijgt een ‘passender’ bekleding met baksteen en wordt uitgebreid met een nieuwe publiekshal. Ook komt er in de vorm van een luchtbrug een verbinding met het naastgelegen oude stadhuis.

Het stadskantoor heeft nu een betonnen gevel, maar die wordt bekleed met baksteen. Op deze manier moet het gebouw beter aansluiten op de omgeving. Aan de binnenzijde van het L-vormig complex, waar de nieuwe publiekshal wordt gebouwd, wordt de gevel wit. “De moezelkalk van het huidige stadskantoor komt hier terug, met als eyecatcher in deze gevel enkele ronde, onderling verspringende ramen”, zegt de gemeente Vlaardingen.

“Het gerenoveerde stadskantoor krijgt de contouren van het huidige gebouw en hierdoor voegt het gebouw zich vriendelijk in de omgeving. De ‘slotgracht’ om het gebouw verdwijnt, waardoor het gerenoveerde stadskantoor een toegankelijke uitstraling krijgt”, voegt de gemeente toe.

Lees verder op Architectenweb.nl