Algemeen

Stadsbestuur wil snel oplossing voor Lotto Arena

Het Antwerpse stadsbestuur wil zo snel mogelijk een oplossing voor de Lotto Arena. Vorige week vernietigde de Raad van State de bouwvergunning van de muziek- en sporttempel na een klacht van een buurtbewoner.
De Raad van State oordeelde dat het bedrijfsvervoersplan van de Lotto Arena nooit aan een onderzoek onderworpen werd. Zowel het Sportpaleis als de Lotto Arena (foto) veroorzaken heel wat overlast (geluid en verkeer) voor de omwonenden.

De uitbater van de Lotto Arena zelf, Jan Van Esbroeck, wil dat de stad Antwerpen initiatief neemt in de zaak. "De stad heeft destijds de vergunning geleverd en wij hebben daarna gehandeld. Het is aan de stad om het probleem op te lossen", zegt Van Esbroeck.

Antwerpen zal dat ook doen. "We onderzoeken hoe we het best te werk gaan en bekijken wat de mogelijkheden zijn. Het is niet de bedoeling van de stad om de geplande evenementen in het gedrang te brengen", luidt het.

Van Esbrouck stelt ook iedereen gerust dat de evenementenhal niet meteen sluit: "We zullen het werk niet zomaar stilleggen op basis van een fout in de bouwvergunning.". Hij benadrukt ook dat er al jaren hard gewerkt wordt aan de mobiliteit in en rond de Lotto Arena en het Sportpaleis.

Ook interessant


Build for Life