Algemeen

Stad-in-zicht, 100 jaar sociale huisvesting in Gent

De Vlaamse Huisvestingsmaatschappij organiseert in samenwerking met de Stad Gent en vier Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen de Stadswandeling "100 jaar sociale huisvesting in Gent".

Maak op zondag 24 april kennis met markante projecten van sociale woningbouw in de wijk Rabot, het Klein Begijnhof/Hollainhof en de Sas- en Bassijnwijk. De betrokken ontwerpers geven ter plaatse uitvoerig toelichting bij de bouw- en renovatieplannen.

Tussen 10 en 16 uur kunt u de Wandelwijzer met gedetailleerde wegbeschrijving ophalen aan de infostand van de VHM in het station Gent-Sint-Pieters. Ook in de buurtcentra in de wijken ligt die Wandelwijzer voor u klaar.
Aan het station vertrekt om het half uur een pendeldienst naar de opengestelde locaties, die u volgens uw eigen ritme kunt bezoeken. Bekijk Gent van op de middelste Rabottoren, leer restauratietechnieken kennen in het Begijnhof O.- L.- V. ter Hoye, ontdek het Hollainhof van binnenuit en maak kennis met diverse bouwprojecten in de Sas- en Bassijnwijk. Bezoek zeker ook de Kunst-in-de-stad tentoonstelling 'Creatief op stap met buren met andere culturen' in het wijkcentrum Rabot. Geniet onderweg van een drankje en los zeker de vragen van de zoektocht op misschien wint u wel een mooie prijs!

Uw kinderen kunnen zich uitleven op de verschillende speelpleintjes en het springkasteel, alsook in het ballenbad. En misschien geraakt hun ballon wel het verst!

De Vlaamse Huisvestingsmaatschappij, de Stad Gent en de sociale huisvestingsmaatschappijen WoninGent, Volkshaard/Het Volk, Scheldevallei en de Gentse Haard heten u van harte welkom en wensen u een aangename dag!


Build for Life