Algemeen

Staal voor het echte BBQ-werk

Zon, tuin, gezelligheid; het barbecueseizoen gaat van start. Rösle luidt dit seizoen in met een vijftal handige helpers voor grill en BBQ. Lang, stoer en sterk, want gemaakt van roestvrij staal 18/10.

Goed geolied loopt alles beter. En de speciale siliconen strijkkwast doet zijn werk perfect. Hoogwaardig chroom, zoals alle spullen van Rösle, gecombineerd met een siliconenkwast die temperaturen tot wel 260 graden kan weerstaan. Zo kunnen vlees en rooster vooraf en gedurende het roosteren met olie of marinade worden bestreken.

Niet langer gedoe met tussen het rooster vallend vlees. De professionele oplossing is er met de internationaal bekroonde Locking Tongs oftewel gourmettang. Verbrande vingers zijn verleden tijd met deze BBQ-tang van maar liefst 40 cm lang. Bijzonder is het mechanisme waardoor de tang met één hand te bedienen is. Met één enkele beweging naar beneden ontsluit de tang. Precies in bediening is een enkel slablaadje net zo makkelijk op te pakken als een steak. Beweging omhoog en de tang blijft potdicht. Makkelijk op te bergen dus.

Dat het hier niet bij blijft bewijzen de spatel en de vleesvork. De vleesvork is zo ontwikkeld dat zelfs bij het prikken van vlees nauwelijks sappen verloren gaan. Dit door de uiterst slanke vorken. Ook de spatel is geheel aangepast aan mens en hand. Hamburgers, steaks en filets in een handomdraai.

Na elke barbecue komt het schoonmaakwerk. De speciale barbecue schoonmaakborstel draait er zijn borstels niet voor om. Of eigenlijk wel, want de borstels zijn roteerbaar zodat ze langer meegaan. Zelfs aangekoekt vuil maakt geen kans bij deze gigant. Ook afwasbaar in de afwasmachine; simpelweg de borstels er afdraaien en de roestvrijstalen steel in de machine doen.
Deze zomer wordt barbecuen wel heel gemakkelijk.

Adviesverkoopprijs: Siliconen bakkwast € 29,95, Gourmettang 40 cm € 27,95, Spatel € 34,95, Vleesvork € 25,95 en Schoonmaakborstel € 34,95.

Build for Life