Spotted @Batibouw 2017: SoundTouch 300 soundbar van Bose

21 februari 2017 Bron: oserieux
Spotted @Batibouw 2017: SoundTouch 300 soundbar van Bose
Bose lanceert op Batibouw 2017 drie nieuwe draadloze systemen voor ultiem thuisluistergenot aan: de SoundTouch 300 soundbar, die definitief afrekent met de prestatiebeperkingen van enkelvoudige luidsprekers voor (film)muziekbeleving, en twee nieuwe luxe Lifestyle home-entertainmentsystemen die surround-sound koppelen met vernieuwend design. De SoundTouch 300 meet maar 10,8 x 97,8 x 5,7 cm (d x b x h) en levert de beste geluidsprestaties voor een soundbar van dit formaat, voor elk geluidstype. Wi-Fi en Bluetooth via NFC zijn ingebouwd, dus streaming van Spotify, Deezer, of op bijna elke andere manier, gaat simpel en snel.

Daarnaast is de geluidsweergave van films, shows of sportwedstrijden even krachtig. De SoundTouch 300 valt ook op door de slanke vormgeving en superieur materiaalgebruik, zoals een geperforeerd metalen grill en een gepolijste glazen bovenzijde.

“Met de SoundTouch 300 vullen we een gat in de markt,” zegt Pete Ogley, general manager van Bose audio-for-video. “We hebben met dit apparaat de formaat-, geluids- en designgrenzen van deze systeemcategorie overtuigend verlegd. Verder hebben we naast Wi-Fi nu ook Bluetooth , dus je kunt nu vrijwel alles direct streamen. En omdat het apparaat als draadloos muzieksysteem én home-cinemasysteem fungeert, biedt het altijd een overrompelende geluidservaring, of je nu luistert naar je favoriete playlists, Netflix kijkt of een sportwedstrijd volgt – het komt allemaal uit één geweldige speaker.

SoundTouch 300 soundbar van Bose

Voor ruimtelijke beleving werkt de SoundTouch 300 met exclusieve PhaseGuide arrays, die signalen naar beide zijden van de kamer zenden, waardoor je hoort wat je niet ziet: aparte kanalen van een soundtrack of muzieknummers komen van plekken waar geen speakers zijn. De gepatenteerde QuietPort™-technologie zorgt voor diepe, zuivere bassen op elk volume, onvervormd, ook bij maximale belasting. Bose voegt daar nog Advanced DSP aan toe voor detaillering en balans op alle frequenties. Omdat formaat, vorm en inrichting van elke kamer anders is, gebruikt de SoundTouch 300 ADAPTiQ-kalibratie om het geluid automatisch op elke ruimte af te stemmen.

Installatie verloopt probleemloos met de HDMI Audio Return Channel (ARC) – er is maar één kabel nodig om de SoundTouch 300 te synchroniseren met tv, dvd-speler of streamingdiensten. Het systeem is bovendien toekomst-vast: met de 4K pass-through-functie is het ook compatibel met de technologie van morgen.

Hoewel de SoundTouch 300 als losstaand systeem al topprestaties levert, kan het worden uitgebreid met extra componenten, zoals de nieuwe akoestisch bijpassende Acoustimass 300 wireless bass module en/of de Virtually Invisible 300 wireless surround speakers, voor een volwaardige 5.1-beleving. En als onderdeel van de Bose SoundTouch-familie is het apparaat ook draadloos te koppelen met andere SoundTouch-speakers in huis, voor het ultieme multi-room entertainmentsysteem.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo