Architectuur

Sportcomplex Maldegem voorbeeld van perfecte synergie

De gloednieuwe sporthal in Maldegem kreeg van architect Karin Hupperts (VAN ACKER&Partners) in samenwerking met Arcadis een zwierige en sierlijke vorm. Maar naast al deze elegantie gaat het vooral om een project met inhoud en duurzame zienswijze: zowel constructief als conceptueel. Bildinx liet de belangrijkste hoofdrolspelers van dit project aan het woord.

Schepen Frank Sierens, onder meer bevoegd voor sportinfrastructuur, is een zichtbaar tevreden man als we hem ontmoeten. De nieuwe sporthal MEOS (Maldegem, Energie, Ontspanning & Sport) is voor de beleidsman zijn troetelkind waarover hij met lof en liefde spreekt. Sportief Maldegem staat opnieuw op de kaart en jawel, de sporthal komt op het goede moment. Frank Sierens: “We hebben wel twee sporthallen maar we beschikken over onvoldoende ruimte om clubsporten en recreatiesporten onderdak te geven. Nu kunnen we ook scholen aantrekken, de accommodatie is opmerkelijk verbeterd. Wij zijn een sportieve gemeente.”

De selectie van de architect gebeurde via een wedstrijd met een voorselectie waaruit vijf kandidaten overbleven. Frank Sierens: “We hebben gekozen voor VAN ACKER&Partners omwille van het aspect duurzaamheid dat in hun visie sterk tot uiting kwam. Het hele traject met de aannemer (Depret) en de architect is fantastisch goed verlopen.”

Lees verder op Architectura.be