Architectuur

Snøhetta ontwerpt kunstcentrum Virginia Tech

Virginia Tech heeft de plannen voor een centrum voor kunsten op haar campus in Blacksburg gepresenteerd. Het door Snøhetta gemaakte ontwerp behelst nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van bestaande gebouwen. Het Centre for the Arts bestaat uit drie delen.

Een ervan is een 1300 plaatsen tellend theater, waar ook muziek en dans kan worden opgevoerd. Daarnaast telt het complex verschillende galerieën, waar op zowel traditionele als digitale wijze kunst wordt geëxposeerd.

Het derde onderdeel is het zogeheten Centre for Creative Technologies in the Arts, een ‘broedmachine’ waar de grenzen tussen en van technologie, onderwijs en kunst verkend worden. Het in een bestaand en nieuw gebouw ondergebrachte centrum bevat tevens een plek waar de resultaten uit het laboratorium getoond worden.

Het Noorse Snøhetta, bekend van onder meer de nationale opera in Noorwegen, werkt bij het project samen met STV Architects uit de VS. De bouw van Centre for the Arts start dit najaar, de oplevering is voorzien in de zomer van 2013.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl