Algemeen

Snel en comfortabel schroeven met fischer Power-Fast

Het nieuwe schroevengamma van fischer bevestigingssystemen zet een nieuwe standaard op de houtbewerkingsmarkt. De gebruiksvriendelijkheid ligt extreem hoog, de schroeven kunnen immers bijzonder snel ingeschroefd worden. Voordeel: minder inspanning, mooiere afwerking en verlaagde arbeidstijd.

De unieke design van de schroef zorgt al bij de eerste draai van de schroevendraaier voor onmiddellijke grip. Een dubbele schroefdraad reduceert aanzienlijk het risico op splijten van het hout. De gebruiker bespaart op verspilling.

"De fischer Power-Fast schroeven laten zich vlot indraaien. De freesvleugeltjes onder de schroefkop leveren een zachte, egale afwerking, gelijk met het oppervlak van het hout. Daarmee bewijst de Power-Fast zijn professionele karakter", vertelt Marleen Bettens, directrice van fischer België.

De bit-intake op de schroefkop is aanzienlijk dieper dan gangbaar, dit voorkomt dat het schroefbitje doordraait en de schroefkop of het bitje zelf beschadigt. De diepe intake voorkomt verder dat de schroevendraaier van de schroef springt en zo verwondingen aan de handen van de gebruiker veroorzaakt.

Freesvleugels op de bovenste helft van de schroefschacht leveren dan weer een aanzienlijke vermindering van de inschroefweerstand op. De snijtandjes en een kwalitieve wax helpen hier ook bij. Omdat de draad doorloopt tot in de punt, garandeert de Power-Fast de snelste grip uit zijn klasse. De schroef boort zich bij de eerste poging onmiddellijk in het hout zonder beschadigingen te veroorzaken. Dankzij de superlage weerstand levert de Power-Fast een besparing van inspanning en tijd op.

Voorboren overbodig

De twee dubbele draden, één in de tip en één in het bovenste gedeelte van de schroef, voeren het boorafval snel af naar de oppervlakte. Dit reduceert opnieuw de inschroefweerstand en verlaagt het risico op splijten. Het voornaamste voordeel van deze dubbele draad is echter dat de gebruiker niet hoeft voor te boren en dat hij de schroeven dichter bij de rand kan indraaien. Dat opent dan weer nieuwe bouwmogelijkheden.

Ook de verpakkingen zijn van superieure kwaliteit: ze zijn robuust, waterbestendig en kunnen langs verschillende kanten geopend worden.

"De fischer Power-Fast is dus superieur op gebied van snelheid en comfort en spaart batterijen. In vergelijking met gewone houtschroeven kunnen met 1 batterij tot 100% meer Power-Fasts worden ingeschroefd dan gewone schroeven", besluit Marleen Bettens.

Het Power-Fast gamma omvat houtschroeven, constructieschroeven (tot 400mm lang!), gevelschroeven, terrasschroeven, gipsschroeven,… Die zijn allemaal verkrijgbaar in verschillende materialen, uitvoeringen en met verschillende schroefkoppen.
Build for Life