Interieur

Simple Bar: gastgerichte service in een zinderend interieur

Eind april opende Simple Bar, aan de Overtoom 50 in Amsterdam. Nadat jarenlang de Ebeling op deze locatie zetelde, was het tijd voor een nieuwe impuls, een nieuw concept en dus een nieuwe naam. Voor het interieur werd Michel Ruijgrok, van het Amsterdamse bureau E.S.T.I.D.A, ingeschakeld. De horecaondernemers en het interieurbureau werkten al vaker samen, met succesvolle horecazaken als resultaat.

Zinderende Miami-style nachtclub sfeer

Voor het interieur van deze zaak werd een mix van stijlen toegepast. Het resultaat is een zinderende 30er jaren, Miami-style, nachtclub sfeer. Inspiratie vormde de grote diva’s uit de vooroorlogse jaren, hun (song)teksten zijn als losse quotes op de wand aangebracht. Een centraal punt in de zaak is een grote beeltenis van Sarah Bernard op de wand, boven een klassieke bank.

De nachtclub sfeer komt voort uit onverwachte doorkijken naar verschillende ruimtes, contrasten in licht en donker met spannende schaduweffecten. Een handige daglichtsuggestie zorgt voor een patio effect achterin de zaak, waardoor het zowel overdag als ’s avonds goed toeven is. E.S.T.I.D.A tekende ook voor zaken als Restaurant Wonders (Bergen, Egmond, Zaandam), hotel Estheréa Amsterdam en sauna Devarana in Den Bosch.



Amsterdamse ondernemersfamilie

De familie Bakker, eigenaren van Simple Bar, zijn door de wol geverfde Amsterdamse horecaondernemers. In het verleden hadden ze zaken als discotheek de Schakel, cafe Eijlders, Soy, en Sub Teranneo. Momenteel hebben ze naast Simple Bar ook The Tara Irish Pub, aan het Rokin.

Simple was al eens een succesvolle bar van de familie op Ibiza, een mooie reden om deze naam te gebruiken voor hun nieuwste horecaformule in Amsterdam. De naam past goed bij het laagdrempelige concept; iedereen ‘van 0 tot 100’ is welkom voor lunch, diner, en borrel; er is ruimte voor groepen tot 200 personen. De kaart biedt betrekkelijk eenvoudige gerechten voor een scherpe prijs, met een opmerkelijk gastgerichte service, die kenmerkend is voor de familie Bakker.