Algemeen

Schöck Isokorb® KST: Een duurzame innovatie voor staalconstructies

Schöck Isokorb® type KST is een absolute innovatie als constructieve koudebrug onderbreking in staalconstructies. Het is het rationele antwoord op het voorkomen van schadelijke koudebruggen in de staalbouw. De combinatie van bouwfysische en constructieve kwaliteit is gebaseerd op een moduulconcept voor optimale ontwerpvrijheid en een eenvoudige montage.

Met de Schöck Isokorb® type KST wordt bij de van binnen naar buiten gekoppelde of doorlopende staalconstructies op een effectieve wijze de constructie thermisch ontkoppeld. Een oplossing die enerzijds het ontstaan van condens, corrosie en schimmels voorkomt en anderzijds voor een veilige overdracht van de krachten zorgt.

Koudebruggen staan bekend als veroorzakers van gezondheidsklachten, bouwschade en energieverlies. Voldoende redenen om deze te allen tijde te voorkomen. Door de populariteit van transparante en slanke architectuur is ook het bouwen met staal meer en meer in de belangstelling komen te staan. Als specialist heeft Schöck voor deze bouwtechniek een oplossing ontwikkeld voor terras- en luifelconstructies uitgevoerd met staal.

Duurzaam ontwerpen

Architecten, studiebureaus en aannemers zijn in de dagelijkse praktijk voortdurend op zoek naar kwalitatieve oplossingen. Ook wat betreft het voorkomen van koudebruggen. De Schöck Isokorb® KST is vijf jaar na de introductie in Europa een mooi voorbeeld hiervan. Recente studies aan de Technische Universiteit RWTH in Aken hebben uitgewezen dat de werking van traditionele oplossingen van thermische scheiding met elastomeerlagen tussen de kopplaten van de staalconstructies slechts een zeer gering effect hebben. Daartegen bleek de Schöck Isokorb® KST aan alle bouwfysische en constructieve eisen te voldoen.

Modulaire opbouw

De modulaire opbouw van het systeem biedt een grote mate van ontwerpvrijheid en verwerkingsvriendelijkheid. Door de modules te combineren is een verbinding eenvoudig af te stemmen op de aanwezige staalprofielen en de grootte van de over te dragen krachten.

De volgende modules zijn verkrijgbaar:
• KST-ZST module voor het overdragen van trekkrachten
• KST-QST module voor het overdragen van druk- en dwarskrachten
• KST-ZQST module voor het overdragen van trek-, druk- en dwarskrachten

Hulpmiddelen

Voor het ontwerpen en dimensioneren van Schöck Isokorb® KST zijn er handige hulpmiddelen beschikbaar. CAD-tekeningen en rekensoftware zijn gratis te downloaden via www.schock-belgie.be
Build for Life