Verbouwen

Schiphol gaat grondig verbouwen

Schiphol krijgt de komende jaren een forse facelift. Om Europa`s preferred airport te blijven, wil Schiphol de lange wachtrijen voor de veiligheidscontrole voorkomen maar tegelijkertijd de stijgende kosten van de veiligheidscontrole beteugelen.

De make-over bevat onder meer een ingrijpende verbouwing om passagiersstromen te scheiden, automatische grenspassage voor iedereen, een nieuw satellietstation waar vier widebody toestellen kunnen worden afgehandeld en een upgrade van de gates. De plannen voor het bouwen van twee nieuwe pieren zijn daarentegen even in de ijskast gezet. Volgens Ad Rutten, operationeel directeur van Schiphol Group, blijkt uit studies dat twee kwaliteitsaspecten van Schiphol belangrijk zijn voor de reizigers: rijen voor de veiligheidscontrole en de kwaliteit van de wachtruimten bij de gate. Het aanpakken van de wachttijden bij de veiligheidscontrole wordt naar verluidt het moeilijkst. Het is dan immers de bedoeling om vertrekkende en aankomende passagiers te scheiden.

Volgens planning zal in 2012 begonnen worden met de verbouwing. Eer het zover is, zal eerst worden gekeken hoe de verschillende passagiersstromen worden gestroomlijnd.

Gebaseerd op: Zakenreis