Algemeen

Samenwerking in brandveiligheid leidt tot voordelen

Samenwerking zoeken op het gebied van brandveiligheid leidt tot voordelen. Door een samenspel van organisatorische maatregelen, bouwkundige voorzieningen en installaties kunnen de juiste brandveiligheidsmaatregelen genomen worden. Dit heeft meer effect op de veiligheid en leidt ook tot lagere kosten.

Het Model Integrale Brandveiligheid Bouwwerken (model IBB) kan hiervoor ingezet worden. Dit model structureert het communicatieproces tussen alle bij brandveiligheid betrokken partijen. Zo wordt het mogelijk de juiste samenstelling van brandveiligheidsmaatregelen te realiseren. Op die manier ontstaat een brandbeveiligingsconcept. Met dit concept wordt het risico op brand teruggebracht naar een aanvaardbaar niveau. Het minimum risico is het niveau van wet- en regelgeving.

Uit praktijktesten blijkt dat het model IBB nut heeft. Volgens een projectleider zorgt het model er voor dat het inzicht wordt verkregen in hoeverre wettelijke regels feitelijk toegepast moeten worden. Daarnaast zorgt het model voor een overzicht in de relatie tussen regelgeving, brandrisico en brandbeveiligingsmaatregelen.

Gebaseerd op: Beveiliging
Build for Life