Architectuur

Sam Welden wint Reynaers Institute Award 2006

Samen met de AIAB (Associatie van Instellingen voor Architectuuronderwijs in België) en het wereldbefaamde architectenkantoor Foster and Partners in Londen, heeft Reynaers Aluminium voor de vierde maal de Reynaers Institute Award uitgereikt. Deze prijs heeft als doel een jong Belgisch architectuurtalent op weg te helpen in zijn eerste professionele stappen door hem of haar een stageplaats aan te bieden in een internationaal gerenomeerd architectenbureau.

Dit jaar is Sam Van Welden de gelukkige die deze eer te beurt valt. Een unieke kans voor Sam als je weet dat Foster and Partners dagelijks honderd stage-aanvragen ontvangt.
Bovendien krijgt de laureaat een stevige financiële ruggesteun van € 12.000.
Daarenboven ontvangt het Sint-Lukas instituut van Brussel een beurs van € 2.500, teneinde de architectuuropleiding nog meer op de noden van het bedrijfsleven af te stemmen.

Voor het vierde opeenvolgend jaar kreeg elke architectuurschool in België de kans om haar drie beste eindejaarsstudenten voor te dragen voor de Reynaers Institute Award 2006. Foster and Partners maakte daarna een eerste selectie van 10 aspirant architecten die voor de Jury mochten verschijnen. Op basis van een reële test-opdracht en een presentatie over haar/zijn eindejaarsproject werd uiteindelijk Sam Van Welden als winnaar uitgekozen.

“De door Sam Van Welden ontwikkelde Black Box is een nieuw product, als het ware de markt van de toekomst. Met dit project was hij vandaag zowel conceptueel als op creatief gebied de sterkste. Hij zorgt voor een nieuwe interactie met de architectuur.” Aldus Prof. Arch. Jan Bruggemans, voorzitter van de jury en secretaris van de AIAB. Hij werd daarbij bijgestaan door de heren Angus Campbell (Partner bij Foster and Partners), Ing. Guy Mouton (Studiebureau Mouton), Arch. Cédric Libert (Architectenbureau Anorak) en Rudy Polfliet (Directeur Reynaers Aluminium).

Foster and Partners: de ideale partner voor het vervullen van Reynaers missie
Foster and Partners is een gerenommeerd internationaal architectenbureau dat zijn sporen reeds meermaals heeft verdiend. Het bureau is verantwoordelijke voor uiteenlopende architectuurprojecten, stedebouwkundige opdrachten en interieurdesign wereldwijd.

Dankzij verschillende indrukwekkende projecten wordt Foster and Partners tot de wereldtop gerekend: de Luchthaven van Peking, het “Great Court” van het British Museum in Londen, het Hooggerechtshof in Singapore, de hoofdkwartieren van HSBC in Londen en Hongkong, de metro van Bilbao, en nog vele anderen.

De gelukkige winnaar van de eerste editie van de Reynaers Institute Award, Philippe Brysse, kreeg na zijn stage een vast contract aangeboden. Vandaag is hij volledig geïntegreerd bij Foster and Partners. Door de hoge kwaliteit van zijn werk is hij medeverantwoordelijk voor verschillende projecten van het bureau. Dit toont aan dat een stage bij Foster and Partners een reële start kan zijn in het beroepsleven, wat de Reynaers Institute Award nog prestigieuser maakt.

Na Brysse tekende ook Vincent Thiry (Saint-Luc Liège, editie 2004) er een vast contract. Sinds gisteren kunnen zij ook Birgit Clottens (Katholieke Universiteit Leuven, editie 2005) als vaste collega beschouwen.