Algemeen

Ruimte voor evenwichtige uitbreiding kerkhof Wiekevorst

De deputatie van de provincie Antwerpen keurde op voorstel van gedeputeerde voor ruimtelijke ordening en planning Koen Helsen een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Heist-op-den-Bergse deelgemeente Wiekevorst goed.

Het plan is een nieuwe stap in de verfijning van het ruimtegebruik in de gemeente. Zo wordt er onder andere gewerkt aan rechtszekerheid voor een aantal zonevreemde bedrijven en sportgebieden waaronder sportcentrum De Lichten in Booischot. Ruimte en regels zijn allerminst overbodig in Heist-op-den-Berg. De gemeente verdubbelde op ruim 20 jaar haar bebouwde oppervlakte: van 1280 hectare in 1986 tot 2255 hectare in 2006.

Het goedgekeurde plan geeft de kans om het thans volledig in gebruik zijnde kerkhof van Wiekevorst uit te breiden. De begraafplaats bevindt zich in de bebouwde kern van Wiekevorst op slechts 80 meter van de kerk. In de toekomst is uitbreiding mogelijk in een strook grond aansluitend bij het bestaande kerkhof. Het betreft een perceel van 0,4 ha, gelegen in agrarisch gebied. De omliggende percelen zijn deels ingekleurd als woongebied, gebied voor gemeenschapsvoorziening en agrarisch gebied.
Build for Life