Algemeen

Ruime belangstelling voor VHM-stadswandeling Gent

De stadswandeling van de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij in het teken van de sociale huisvesting in Gent trok zondag tijdens Vlaanderendag honderden bezoekers. Om 14u.00 werden reeds ruim 500 bezoekers geteld.
Grote trekpleisters waren het dakbezoek op de middelste Rabbottoren, het Klein Begijnhof/Hollainhof en de Sas- en Bassijnwijk.

Ook de kinderanimatie met onder meer een schminkstand, ballonwedstrijd, springkasteel en ballenbad op de verschillende locaties viel in de smaak bij de jonge bezoekers. Deelnemers aan de volledige wandeling losten de gevarieerde vragen van de zoektocht op en maken zo kans op mooie prijzen.

De Vlaamse Huisvestingsmaatschappij organiseerde op zondag 24 april in het kader van Vlaanderendag 2005 een wandeling in Gent. Thema van deze stadswandeling was “100 jaar sociale huisvesting in Gent”. De talrijk opgekomen bezoekers konden er kennismaken met diverse sociale huisvestingsprojecten in drie wijken: Rabot, Klein Begijnhof/Hollainhof en Sas- en Bassijnwijk. Gratis pendelbussen vervoerden de wandelaars tussen de verschillende locaties.

Vanop het dak van de middelste Rabottoren (18 verdiepingen hoog) konden de bezoekers genieten van een panoramisch zicht over de hele stad.
In het zorgvuldig gerestaureerde Klein Begijnhof lichtte architect Derveaux de verschillende renovatie- en restauratietechnieken toe.
In de Sas- en Bassijnwijk kon een bezoek gebracht worden aan twee bewoonde opengestelde sociale woningen en konden de deelnemers kennismaken met diverse projecten zoals kangoeroewoningen en terraswoningen. In het buurtcentrum De Vaart ontvouwden de betrokken architecten de bouw- en woonplannen voor de toekomst.

De VHM organiseerde deze stadswandeling in samenwerking met de Stad Gent en vier Gentse sociale huisvestingsmaatschappijen Volkshaard/Het Volk, WoninGent, Huisvesting Scheldevallei en De Gentse Haard.
Build for Life