Verbouwen

Ruim één derde schilders heeft moeite uurtarief vast te houden

Liefst 37% van de circa 130 ondervraagde vakschilders heeft bij de zogeheten Ondernemers Check 2012 aangegeven het eens (10%) of enigszins eens (27%) te zijn met de stelling ‘Ik reken gerust minder als mij dat de opdracht oplevert.’
Uit de resultaten van het inspirerende onderzoek blijkt ook dat liefst 54% van de vakschilders uit Nederland zijn of haar offertes voor het uitvoeren van schilderwerk per mail of post naar de klant verstuurt.

Een bijzondere conclusie, aangezien uit eerder onderzoek** blijkt dat schilders het vertrouwen van de klant vooral in het offerte-stadium moeten zien te winnen. Het slechts versturen van de offerte per mail of post wekt weinig vertrouwen, in tegenstelling tot het persoonlijk overhandigen van de offerte.
Ook het aantonen van een klanttevredenheidscijfer wekt volgens dit eerdere onderzoek veel vertrouwen bij klanten.
Uit de uitkomsten van de Ondernemers Check 2012 blijkt echter dat slechts 23% van de vakschilders gebruik maakt van een officieel klanttevredenheidsonderzoek.





Persoonlijke voorkeuren
Ondanks de economisch moeilijke tijden peinst zo’n 36% van de ondervraagden er niet over om ‘opdrachten onder zijn of haar niveau te doen’. 12% denkt hier neutraal over, terwijl 35% het oneens is met de stelling en 17% enigszins oneens.

De Ondernemers Check 2012 werd door Kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder in het leven geroepen om schilders in Nederland inspiratie te geven, het ondernemerschap te versterken en om een antwoord te geven op het doemdenken over de ‘crisis’.