Algemeen

Ruim aanbod veiligheidsopleidingen in West-Vlaanderen

In het voorjaar organiseert de Confederatie Bouw West-Vlaanderen opnieuw heel wat veiligheidsopleidingen. Er zijn verschillende sessies van de opleiding “Basisveiligheid voor arbeiders (VCA/BeSaCC)” gepland, zowel in het Nederlands als in het Frans, Turks, Pools en Portugees. Dit is een opleiding voor arbeiders in de bouwsector, waarbij een overzicht wordt gegeven van de voornaamste veiligheidsvoorschriften die gelden op een bouwplaats (hijswerktuigen, werken op hoogte, machines, gevaarlijke stoffen, PBM’s, hanteren van lasten, elektriciteit, etc.) – een must voor elke bouwvakker! Ook voor de opleiding “Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden” kan u bij de Confederatie Bouw West-Vlaanderen terecht. Hieronder alvast een greep uit ons aanbod:

19 + 20 februari - Basisveiligheid voor arbeiders (VCA/BeSaCC) - Oostende
09 + 10 maart - Basisveiligheid voor arbeiders (VCA/BeSaCC) - Kortrijk
16 februari - Basisveiligheid voor arbeiders (VCA/BeSaCC) - Turkstalig - Kortrijk
20 februari - Basisveiligheid voor arbeiders (VCA/BeSaCC) - Franstalig - Kortrijk

Bouwvakarbeiders bekomen voor deze opleidingen een tussenkomst van het FVB en gezien de Confederatie Bouw West-Vlaanderen een erkend opleidingsverstrekker is kan u via de KMO-portefuille 50 % van de kosten door de overheid laten betalen.

Bovendien komen de Nederlandstalige opleidingen in aanmerking voor het stelsel van de geprogrammeerde winteropleidingen waardoor de werkgever geen loonkost dient te betalen. De werknemer ontvangt een werkloosheidsuitkering + bijkomende premie van het FVB. Voor meer info over de “geprogrammeerde winteropleidingen” kan u contact opnemen met de Confederatie Bouw op het nummer 056/26 81 50.

Meer informatie over het opleidingsaanbod en mogelijkheid tot inschrijving vindt u terug op www.confederatiebouw.be/westvlaanderen of neem contact met Gerd Decoene op het nummer 056/26 81 50. Vindt u niet de opleiding die u zoekt? Geen nood, laat ons dit weten en wij houden hier rekening mee!
Build for Life