Nieuwbouw

Ruim 115.000 bezoekers op bouwlocaties

Ruim 115.000 mensen hebben zaterdag een bezoek gebracht aan een bouwlocatie. Daarmee trok de jaarlijkse Dag van de Bouw circa 15.000 bezoekers meer dan vorig jaar.
Dat heeft de organisator, de werkgeversorganisatie Bouwend Nederland, gemeld. Ruim 220 bouwprojecten verspreid over het land waren tijdens de zevende editie van het evenement toegankelijk voor het publiek.

Een van de grootste trekkers was de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Ruim 16.500 mensen daalden af in de bijbehorende bouwputten, waarbij vooral tunnelboormachine Molly veel bekijks trok.

Ook de spoorzone in Delft, waar onder meer een spoortunnel wordt gebouwd, was populair. Daar kwamen ruim 3000 belangstellenden op af. Andere toppers waren de Zuid-Willemsvaart in Rosmalen en de A2 in Maastricht.

De Dag van de Bouw is bedoeld om de positieve kanten van de bouwsector te belichten. Door de economische crisis heeft de sector het moeilijk.

Minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken, die de dag opende, riep alle betrokkenen op de handen ineen te slaan ‘en daarmee de impasse te doorbreken’. Het belang van de bouwsector is volgens haar voor zowel de economie als de hele samenleving groot.