Algemeen

Rotterdam wil niet af van 'oude' Kuip

De Rotterdamse voetbalclub Feyenoord krijgt een nieuw stadion. Maar verrijst het nieuwe onderkomen aan de oever van de Maas of toch op sportcomplex Varkenoord? Het college van burgemeester en wethouders hakt dinsdag de knoop door en presenteert de exacte plannen voor de locatie woensdag.

Rotterdam wil op Zuid een geheel nieuw stadionpark ontwikkelen. Behalve voor een nieuw stadion met zo'n 80.000 zitplaatsen, is daar ook ruimte voor onder meer een schaatsbaan, tienduizend parkeerplaatsen en amateursportvelden.

Het nieuwe stadion moet in elk geval klaar zijn voor de mogelijke WK-voetbalfinale van 2018. En Rotterdam houdt ook rekening met de olympische droom van 2028. Er is overigens nog geen ontwerp voor de Kuip van de toekomst.

De 'oude' Kuip (zie foto) blijft als het aan Rotterdam ligt, behouden. Het monument werd in 1937 door huisvoetbalclub Feyenoord in gebruik genomen.
In het verleden overleefde het gebouw een paar keer ternauwernood de sloop. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de Duitse overheersers hun og laten vallen op de grote hoeveelheid staal die in het gebouw was toegepast.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life