Algemeen

Rotterdam heeft aantrekkelijke pleinen nodig

De gemeente Rotterdam heeft aantrekkelijke pleinen nodig om het gewenste imago van `world port, world city` vast te houden. Dat constateert Erik Faber, managing director van ING Real Estate Development.

Het stadscentrum van Rotterdam lijdt onder een overdosis van gemotoriseerd verkeerd. Naar verwachting zal de hoeveelheid auto`s in de komende jaren verdubbelen naar 100.000. Rotterdam moet een antwoord vinden op die ontwikkeling. De huurvoorraad bestaat voor 64% uit goedkope huur- en koopwoningen. Als tegenwicht worden hoogwaardige woningprojecten toegevoegd aan de rivieroevers op de Wilhelminapier en het Scheepvaartkwartier. Het imago heeft ook baat gehad bij de start van de Tour de France 2010 binnen de stadsgrenzen en de jaarlijkse Formule 1 Bavaria Cityrace.

Daar staat tegenover dat het nu na 18 uur te stil op straat is in Rotterdam. Sinds de zomer van 2010 mogen winkels in de binnenstad langer openblijven. De volgende stap is dat meer pleinen gebouwd moeten worden. Pleinen verlenen een stad grandeur en maken het een aantrekkelijkere plaats om er te wonen.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt
Build for Life