Verbouwen

Rome zoekt sponsors voor het Colosseum

Rome zoekt mecenassen om het Colosseum opnieuw in zijn glorie te herstellen. Begin augustus wordt een oproep gelanceerd om 25 miljoen euro bij elkaar te krijgen voor de restauratie. Dat hebben de Italiaanse minister van Cultuur Sandro Bondi en Gianni Alemanno, de burgemeester van Rome, aangekondigd.
Op 4 augustus wordt een oproep voor giften gepubliceerd in het Italiaanse staatsblad en op een website. Wie geld wil storten, kan dat tot 15 september.

In ruil kunnen de sponsors via het Colossuem reclame maken, maar die moet passen binnen "het belang en de uiterlijke waardigheid van het Colosseum". Zo zullen op de steigers geen logo's te zien zijn.

De restauratie van het Colosseum, dat er grauw uitziet door luchtverontreiniging, was al lang gepland, maar het geld was er niet. Volgens burgemeester Alemanno is de manier waarop nu naar financierders wordt gezocht "een uitdaging die tot voorbeeld zal strekken voor het bundelen van private en publieke krachten".

De restauratie van het Colosseum start in het najaar. Tijdens de werkzaamheden blijft het monument toegankelijk voor toeristen. Het Colosseum wordt schoongemaakt aan de buitenkant en de omheiningen binnenin zullen worden vervangen.