Algemeen

Roest aan Calatravabruggen op korte termijn verwijderd

De roestplekken op de peperdure Calatravabruggen in Haarlemmermeer worden op korte termijn verwijderd. De gemeente heeft besloten daarmee niet te wachten op de aannemers, zo liet een woordvoerder donderdag weten.

Kort geleden werd bekend dat de drie Calatravabruggen, die de gemeente bijna 24 miljoen euro hebben gekost, binnen het jaar al aan het roesten zijn. De gemeente houdt de aannemers verantwoordelijk en vindt dat die de schade moeten herstellen. De aannemers, de Belgische staalbouwer Victor Buyck en de aannemerscombinatie DVH, hebben echter niets van zich laten horen.

Kosten verhalen
De gemeente heeft daarom besloten zelf maar actie te ondernemen. Komende week wordt de oorzaak van de roest onderzocht. Zodra deze bekend is, wordt de schade hersteld. Haarlemmermeer wil de kosten verhalen op de aannemers. De gemeente stond toch al niet op goede voet met hen. De aannemers eisen tonnen meer voor het extra werk dat zou zijn geleverd. De gemeente vindt die claim onaanvaardbaar. Over die kwestie loopt op dit moment een rechtszaak bij de Raad voor Arbitrage.
Build for Life