Algemeen

Roermond verklaart gestut wooncomplex veilig

De gemeente Roermond heeft zaterdag het appartementencomplex aan de Roersingel "volledig veilig" verklaard. Dat gebeurde na inspectie door Bouw- en Woningtoezicht. "De maatregelen van afgelopen nacht zijn afdoende geweest", zei een woordvoerder van de gemeente. Kijk hier voor een video van de zender L1.

De brandweer had in de nacht van vrijdag op zaterdag een deel van het complex gestut, nadat een van de bewoners een probleem had geconstateerd met een betonbalk.

De bewoners konden in hun huis blijven. Aanvankelijk wilde de brandweer ook stutten aanbrengen in de onder de 28 koopappartementen gelegen supermarkt, maar dat bleek bij nader inzien niet nodig.

Een door de gemeente gestuurde bouwkundige constateerde in de vroege zaterdagochtend dat de bewuste balk op de plek waar die op een console rust, "deels verpulverd en verzakt is als gevolg van langdurige vochtwerking". De 45 bewoners reageerden hevig verontrust.

Volgens voorzitter Wim Geraedts van de vereniging van eigenaren van het pand speelt het vochtprobleem al sinds de oplevering in 2003. De bewoners liggen hierover al ruim een jaar overhoop met de aannemer.

Vandaag praten alle betrokken partijen met elkaar over de vraag hoe verder.
Build for Life