Interieur

Roche Bobois kiest voor samenwerking met topdesigner

Het Franse meubelmerk Roche Bobois heeft gekozen voor een samenwerking met de topdesigner Jean Paul Gaultier. Volgens Olivia Bardot, publiciteitsmanager van het merk, zorgt de samenwerking niet zo zeer voor een hogere verkoop maar uiteindelijk wel voor een toename van de omzet. Dat is te danken aan de publiciteit die een dergelijke samenwerking met zich meebrengt.

De samenwerking met Jean Paul Gaultier is overigens geen nieuwe strategie van het bedrijf. Al sinds de jaren `70 kiest Roche Bobois voor een samenwerking met designers. Bardot zegt dat het koppelen van het meubelmerk aan het andere merk er voor zorgt dat een breder publiek wordt bereikt. Dit is mogelijk zonder afbreuk te doen aan het eigen merk. Designers waar Roche Bobois eerder mee werkte waren interieurontwerper Hans Hopfer en de Japanse ontwerker Kenzo. Kenzo bekleedde bijvoorbeeld Mah Jong opnieuw, een ontwerp is Hopfer.

De ontwerpen van Kenzo waren voor Roche Bobois een groot succes, waardoor het meubelmerk besloot een nieuwe samenwerking met een modeontwerper aan te gaan. Dat werd nu Jean Paul Gaultier. De ontwerpen liggen in alle etalages van de meubelwinkels van Roche Bobois, 240 in 40 landen.

Gebaseerd op: Meubel